el director…

Inicià els Manel Bareaestudis de música al Centro Unión Musical de Benaguasil, i els continuà al Conservatori de València on assolí el grau superior de trompa, piano i Harmonia. Posteriorment s’establí a Catalunya, on es dedicà a l’ensenyament de la música (durant més de trenta anys ha sigut professor de l’Escolania de Montserrat ), la composició (amb moltes peces enregistrades), i fent d’instrumentista a l’Orquestra Ciutat de Barcelona (on ha tocat durant 25 anys).

És instrumentista de piano (interpreta regularment en directe al restaurant 7 Portes, de Barcelona) i trompa, tocà en formacions com l’Orquestra de Solistes de Catalunya i l’Orquestra de Cambra del Teatre Lliure, i fou membre fundador del Quintet Aulos de música de cambra. Alguns del directors que l’han dirigit han sigut Antoni Ros-Marbà, Enrique García Asensio, Rafael Frübeck de Burgos, Josep Pons i Viladomat i Sergiu Celibidache.

Vinculat a Badalona, ha col·laborat amb el Ballet clàssic de la població, ha ensenyat al Centre d’Educació Musical Diaula, al Conservatori Professional de Badalona i a l’Escola d’Arts Musicals Luthier. Seva fou l’adaptació per a banda de l’himne del C.F.Badalona que, per raons que no tenien res a veure amb el músic, se situà enmig d’una polèmica pública.

Des de la seva fundació el 2000 és el director de la Banda Simfònica de Badalona, amb la qual ha ofert actuacions tant arreu de Catalunya com a l’estranger; el 2008 va ser banda convidada  al “Certamen Nacional de Bandas de Música Civil” de Cullera; el 2010 hi participà novament i hi guanyà el primer premi i la Menció Especial del Jurat. Amb direcció de Barea, al 3 d’octubre del 2010 la Banda estrenà l’obra de Salvador Brotons Tribut a Raimon en homenatge al cantant. El març del 2013, Barea va ser nominat pels “Amics del Teatre Zorrilla (Badalona)”  en la “Nit de les Guineuetes”, “en reconeixement a la seva feina al davant de la Banda Simfònica de Badalona”. El 2000 ja havia rebut aquest premi de forma col·lectiva[10] per l’espectacle L’Atlàntida amb música de Philippe Vallet i textos de Verdaguer seleccionats per Joan Soler i Amigó.

Com ha compositor, ha estat autor i/o arranjador d’un gran nombre de peces de música lleugera, amb lletres de diversos autors (Joaquín Carmona, Ysaac Gallego, Alejandro Cintas, i 57 cançons amb lletra de Pedro Redondo Arévalo).