la Banda…

La Banda Simfònica de Badalona (BSB) va néixer el 9 de juliol de 2000 com a eina cultural al servei de la ciutat, amb l’objectiu de facilitar l’accés a tothom que vulgui a la música simfònica, en aquest cas adaptada a la formació de l’agrupació. Així doncs, la BSB sorgeix amb la vocació de transmetre el gust per la música a tots els indrets possibles d’una manera continuada a través de la programació dels seus concerts. És un projecte que abasta una important vessant pedagògica ja que la major part dels components de l’agrupació són estudiants de conservatoris i escoles de música d’arreu de les terres catalanes (Badalona, Tiana, Masnou, Mollet, Manresa, Terrassa, Barcelona, valencians i fins i tot menorquins).

La formació, ha participat en dues ocasions al Certamen Nacional de Bandes de Cullera. En la primera participació l’any 2008, obtinguéel premi a la millor desfilada, i a la segona l’any 2010, obtingué el 1er Premi del certamen i la Menció d’Honor del jurat.

Així mateix, la Banda també es nodreix de col·laboracions d’estudiants de nivell superior i professionals, que serveixen d’espill als que acaben d’iniciar-se en l’aventura de l’aprenentatge musical.

La Banda és avui dia una realitat confirmada per la qualitat dels concerts que ofereix i per l’esforç continu de tots els seus membres, especialment els músics, sense els quals aquest projecte no seria possible.

La Banda Simfònica de Badalona pretén fer gaudir de la música tots els que la vulguin escoltar, i sobretot dóna l’oportunitat d’interpretar un repertori simfònic no sempre a l’abast de tots.

Manel Barea n’és el seu director titular des del seu inici.